Zaalhockey is goed voor de technische ontwikkeling, de beslissnelheid en het voetenwerk. Ook de mentale weerbaarheid krijgt een boost! Zaalhockey is bij uitstek de perfecte aanvulling op je veldhockeyvaardigheden.
Download hier onze uitgebreide instructie/opfriscursus voor scheidsrechters 2024/25.
Bij zaalhockey worden vaak 2 wedstrijden op een dag gespeeld. Teams bestaan uit maximaal 12 personen, waarvan er maximaal 6 in het veld staan en 6 wissels op de bank zitten.
Wedstrijden bestaan uit 2 helften van 20 minuten. Voor de volledige zaalregels verwijzen we naar de website van de KNHB.
De wedstrijden zijn altijd strak na elkaar gepland. Het is dus belangrijk om de wedstrijden op tijd te laten beginnen (verantwoording van de wedstrijdleiding en fluiters). Worden de vastgestelde tijden niet gehaald, dan moeten de scheidsrechters de wedstrijd inkorten. Omwille van het strakke tijdschema, wordt afgezien van 'shake-hands'.
Schoenen die beschadigingen of strepen achterlaten op de speelvloer, zijn verboden. Geen zwarte zolen dus!
Keepersuitrusting die de speelvloer kunnen beschadigen, zoals metalen gespen, zijn verboden. Op de club krijgen de keepers van de keepersmateriaalcommissie speciale materialen om in de zaal te mogen spelen.
Zaalhockey kent andere spelregels dan veldhockey. De belangrijkste verschillen in basisregels:
Ode to the first LISA websites