Corona Nov
22

Zorgen om oplopende Corona-besmettingen: hoe gaan we er mee om?

Nieuws afbeelding We kunnen er niet omheen: Ook in onze omgeving lopen de corona-besmettingen op, vooral ook onder de schoolgaande jeugd. Steeds vaker bereiken ons vragen van bezorgde ouders over of het nu wel zo verstandig is om door te gaan met hockeyen, helemaal met de aanstaande zaalhockey-periode. Deze zorgen zijn heel begrijpelijk en nemen we dan ook zeer serieus. Het stelt ons echter ook voor een dilemma. Wij zijn er als club om hockey te faciliteren voor al onze leden. Anderzijds willen we ook zorgen voor een veilig sportklimaat voor iedereen. We hebben als club er steeds voor gekozen om de lijn te volgen van de KNHB. De KNHB volgt op haar beurt weer de richtlijnen op van het kabinet en NOC-NSF. Die achten de voordelen van sporten  (ook binnen) vooralsnog groter dan de nadelen. We hebben besloten deze lijn door te zetten. Dit betekent dat zolang het is toegestaan, we ook zaalhockey zullen blijven faciliteren.
Wel willen we iedereen vragen het gezonde verstand te gebruiken en kunnen de volgende adviezen de risico's van samen in de auto wat verminderen:
- Ga eventueel met meer auto's naar uitwedstrijden en houd dezelfde indeling aan op heen- en terugweg. (Let op: niet bij alle clubs zijn er een onbeperkt aantal rij-ouders op het terrein/in de zaal toegestaan. Niet alle rij-ouders kunnen in dat geval bij de wedstrijd blijven kijken)
- Laat iedereen in de auto een mondkapje dragen en ventileer goed.

En misschien nog wel het allerbelangrijkste dat we iedereen willen vragen:
Heb begrip voor mensen die zich ergens niet comfortabel bij voelen. Uiteraard is hockey een teamsport en heeft de keuze van de één gevolgen voor de ander, maar laat teamdruk nooit een reden voor dwang zijn als het om (het gevoel van) veiligheid gaat.  Oordeel niet en probeer het eventueel wegvallen van spelers, begeleiders of hulpouders zo goed als het gaat met elkaar op te vangen. Realiseer je dat de tegenstander ongetwijfeld met dezelfde problematiek te maken heeft. Het is op dat vlak nu eenmaal een uitdagende en soms ingewikkelde tijd.

We wensen iedereen, ook in deze lastige tijd, heel veel hockey-plezier!

Het bestuur

Mijn Team Inschrijven nieuwe leden Proeftrainen

Vandaag jarig

Anne Sofie Aarts
Ed van Dalen
Jenna Scheffer
Jules van de Veen

Hoofdsponsors

Sponsors

Agenda

Nog geen agenda punten.