Senioren Sep
21

Dames en Heren 1 schitteren en doen serieus mee met de top.

Nieuws afbeelding
Wat een heerlijke hockeydag was het op MHCO!  Afgelopen zondag stonden de wedstrijden voor de Dames tegen Avanti en de Heren tegen Civicum op het programma.

Beide wedstrijden zijn van oudsher altijd met veel spektakel en veel doelpunten. Ook deze zondag! De Dames troffen een pittige tegenstander en hebben er stevig voor moeten werken om de overwinning veilig te stellen. Spits Celina Hermsen is in vorm en bekroonde dat met een prachtig doelpunt. Ze scoort in elke wedstrijd. Dayna Meeuwsen en Roos Wasser waren ook doeltreffend en A-junior Rosemarie Hoynck van Papendrecht liet zien over stalen zenuwen te beschikken en scoorde vanuit een strafbal. Met een verdiende 4-2 overwinning stapte het team trots van het veld met het besef nu ongeslagen en medekoploper te zijn met Eemvallei en Zeewolde met 9 punten uit 3 wedstrijden.

De volgende wedstrijd aankomende zondag is uit tegen Lelystad, een tegenstander met 3 punten uit 3 wedstrijden.

Vervolgens waren Heren 1 tegen Civicum aan de beurt en hoe. Een overwinning met als resultaat 8-1 winst. De eerste minuten kreeg Civicum twee grote kansen. Met een fabelachtige redding door keeper Floris Langes op een strafcorner en even later door een even miraculeuze snoekduikredding door Bas De Nier op de lijn bleef het 0-0. Dit leek voor Oosterbeek het startsein om er vol gas tegenaan te gaan. In 3 minuten tijd voor het einde van het eerste kwart wist Friso Schutte twee keer te scoren, een op een uitgekiende dieptepass van Philip-Jan van der Doe. Begin tweede kwart stoomde Fabian Heuver op vanuit de eigen helft, passeerde 3 tegenstanders en scoorde met een harde backhandslag een geweldig derde doelpunt. Ook in dit kwart stond spits Friso Schutte op scherp. Hij maakte zijn hattrick vol met twee doelpunten door knappe opbouwcombinaties vanuit de MHCO verdediging. De verdediging dit seizoen in een geheel nieuwe samenstelling raakt steeds meer en beter op elkaar ingesteld onder leiding van keeper Floris en o.a. Wouter ten Hove, Tim Bangma, Roman Pfeiffer, Frederick Hermsen. Alle 1e jaars laten in elke wedstrijd een vorm, felheid en verbetenheid zien die niet echt leuk is voor tegenstanders… Aanvoerder Bas de Nier zette de lijnen uit en wist in de tweede helft zelf nog drie keer te scoren door 2 heerlijke velddoelpunten en een strafbal. Civicum wist nog een doelpunt uit een strafcorner te maken. Met 6 uit 3 wedstrijden doet Oosterbeek mee bovenin in de ranglijst.

Komende zondag volgt de derby uit tegen Arnhem. Arnhem heeft 1 punt uit 3 wedstrijden en ze zijn gebrand op winst tegen Oosterbeek. Dat belooft wat.