Zaalhockey Nov
29

Alternatief winterperiode

Nieuws afbeelding Beste leden,

Het is weer een bewogen seizoen aan het worden. Na een mooi begin, kregen we al snel te maken met de eerste beperkingen en uiteindelijk zelfs het stilleggen van de competitie. Afgelopen weken heeft de jeugd gelukkig nog wel gewoon door kunnen trainen en ook hele leuke onderlinge wedstrijdjes kunnen spelen. Veel dank voor alle leden, ouders, de staf en anderen die zich hebben ingespannen om dit mogelijk te maken. Voor de jongste jeugd zit het hockeyen buiten er op voor dit jaar, de junioren gaan nog een week door (t/m 4 december) en kan daarna tot aan de vakantie nog facultatief trainen (check dit even bij je trainer(s)).

Maar dan breekt echt de winterperiode aan, traditioneel de tijd om met de competitie de zaal in te gaan. Eerder hadden we als club besloten dat de zaalhockeycompetitie dit jaar te veel risico’s met zich meebracht. Echter om de gehele winter niets te doen, is natuurlijk ook niet goed.

We weten niet wanneer de competitie buiten weer begint. Dat zou al in januari kunnen zijn, maar we achten die kans vrij klein. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar alternatieven, waarbij ook het trainen in de zaal voor de jongste jeugd en de C- en D-jeugd duidelijk nog een optie was. De zaal is door de kleine ruimte en het gebruik van de balken een ontzettend goede leerschool voor de jeugd om hun techniek en spelinzicht verder te ontwikkelen. Daarnaast heeft de jongere jeugd onderling op school veel contact, mag de jeugd ook binnen gewoon nog (team)sporten -heeft deze categorie ook een verlaagd risico op besmetting en het doorgeven daarvan- en is de gemeente zeer bereidwillig om de financiële risico’s voor onze verenging hierbij te beperken. Gelet op het aantal besmettingen en de overdracht bij oudere jongeren (B en A jeugd) vinden we de zaal voor deze groep een te groot risico, helaas.

We zijn daardoor tot het volgende voorstel gekomen voor de maanden januari en februari (tot aan de voorjaarsvakantie):
   - De F en E-jeugd trainen op de zaterdagochtend in de zaal
   - De D en C jeugd trainen door de week 1x in de zaal en 1x op het veld
   - De B en A jeugd trainen buiten door (2x per week)
Alle trainingen (ook buiten) duren 1 uur gedurende deze periode.

Omdat er kosten verbonden zijn aan het doorhockeyen tijdens de winterperiode, zullen we voor de teams die in de zaal gaan trainen een extra bijdrage vragen. De hoogte daarvan is afhankelijk van het aantal deelnemers en de zalen die we ter beschikking krijgen, maar zoals het er nu naar uitziet zal dit rond de 35,- bedragen voor de E8, D en C jeugd en 25,- voor de F en E6 jeugd bij een automatische incasso (opslag € 15,- als je daar niet voor kiest of storneert). Aan de trainingen op het veld zijn natuurlijk ook kosten verbonden. We vragen hiervoor geen extra vergoeding, omdat deze trainingen net als de normale trainingen niet facultatief zijn, door onvoorspelbare weersomstandigheden in deze tijd van het jaar gevoelig zijn voor afgelastingen en er vorige seizoen en dit seizoen een aantal weken niet getraind of competitie gespeeld kon worden.

We gaan ervan uit dat alle leden uit de F, E, D en C deelnemen aan de zaaltrainingen. Indien je om bepaalde redenen niet kan deelnemen, geef dit dan svp zo spoedig mogelijk door aan [email protected] en in ieder geval voor 7 december aanstaande.

Tenslotte, mocht de competitie toch sneller van start gaan, dan gaan we – net als anders na de voorjaarsvakantie – weer gewoon op het veld trainen volgens het normale schema (zolang het weer het toelaat natuurlijk). Voor dat geval zullen we de zaalcontributie achteraf en zoveel mogelijk pro rata de gespeelde weken factureren.

Mocht je vragen of opmerkingen hierover hebben, laat het ons dan even weten.

Met een sportieve groet,
De TC, de staf & het bestuur
Mijn Team Inschrijven nieuwe leden Proeftrainen

Vandaag jarig

Josephine Jongboer
Venna Knegt

Hoofdsponsors

Sponsors

Agenda

Nog geen agenda punten.