Zaalhockey Sep
23

MHCO: dit jaar geen zaalhockeycompetitie

Beste leden en ouders,

De KNHB heeft vorige week besloten vooralsnog de inschrijving voor de zaalhockeycompetitie te starten. In voorgaande jaren hadden we dan een paar weken om te verifiëren welke teams wilden gaan zaalhockeyen, om deze vervolgens snel bij de KNHB in te schrijven en te proberen zoveel mogelijk van de beperkte beschikbare zaalcapac

Gelet op de huidige omstandigheden is het zeer onzeker of de zaalhockeycompetitie kan plaatsvinden. Onze inschatting is dat dit uiteindelijk niet het geval zal zijn, nu binnensport in niet altijd even goed geventileerde ruimtes met veel personen uit verschillende regio’s die hele dagen bij elkaar zitten (zoals het geval is op een gemiddelde zaalhockeycompetitiedag) vrij snel aan banden kan worden gelegd, of anderszins wellicht niet raadzaam is, als de huidige ontwikkelingen met betrekking tot corona doorzetten of in ieder geval niet verminderen. Ook de KNHB houdt een behoorlijke slag om de arm en zal pas medio oktober definitief beslissen of de zaalhockeycompetitie door kan gaan (en ook dat zal bij een positief besluit onder de nodige voorbehouden zijn). Daarnaast vergt het organiseren van het zaalhockeyseizoen ook behoorlijk veel van vrijwilligers en onze organisatie, terwijl het ook gezondheids- en financiële risico’s met zich mee gaat brengen dit seizoen.

Vandaar dat we hebben besloten ons als MHCO dit jaar niet in te schrijven voor de zaalhockeycompetitie. Daarin staan we niet alleen, nu ook andere clubs in onze omgeving soortgelijke besluiten hebben genomen of overwegen. Voor de (grootste) zaalhockeyfans onder ons zal dit besluit een enorme teleurstelling zijn. Zelf hadden we dit besluit natuurlijk liever ook niet genomen, maar gelet op alle omstandigheden en risico’s achten we dit de juiste keuze. Het is nu eenmaal een bijzonder jaar, waarin we ons moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit met soms beperkte en soms verdergaande consequenties.

Dat betekent echter niet dat we niets gaan doen; we gaan onze energie steken in een goed alternatief. Hoe dat er exact uit gaat zien, daarover kunnen we nu nog geen mededelingen doen, maar het doel is natuurlijk iedereen (die wil) ook in de winterperiode te laten genieten van hockeyen bij MHCO. Jullie horen snel meer van ons hierover.

Mocht je vragen of opmerkingen hierover hebben, laat het ons natuurlijk weten.

Met een sportieve groet,
Namens de zaalhockeycommissie en het bestuur,

Gwen Vriesema
Voorzitter MHCO
Mijn Team Inschrijven nieuwe leden Proeftrainen

Vandaag jarig

Josephine Jongboer
Venna Knegt

Gerelateerde nieuwsberichten

Hoofdsponsors

Sponsors

Agenda

Nog geen agenda punten.