Opening nieuwe veld: het "Irene Hendriks veld" en winst voor Heren 1 en Dames 1Het kon niet zonniger op de officiële opening van ons nieuwe veld! Strak blauw weer en veel publiek. Via een echte oranje loper verzamelden zich op de middenstip onze speciale gasten op deze bijzondere dag: Erik Gerritsen (algemeen directeur KNHB), Erik Heinrich (wethouder Gemeente Renkum), Daniel Sternfeld (voorzitter van Stichting Exploitatie De Bilderberg) en onze eigen voorzitter voor de officiële opening. Er is vooral heel veel bewondering uitgesproken over MHCO en de kracht van alle leden, vrijwilligers en donateurs tesamen. Vooral het financieel op eigen kracht realiseren van een nieuw hoofdveld wordt als bijna onmogelijk gehouden voor de meeste clubs in Nederland en MHCO doet het gewoon. Na deze mooie woorden van steun is daarna met elkaar het glas geheven en het veld officieel geopend. En toen kwam de echte verrassing. De voorzitter droeg het nieuwe veld op aan 'onze' Irene Hendriks. Zij is oud-international en begon haar hockeycarrière in Oosterbeek. En bij onze club een vertrouwd gezicht en bij velen bekend. Zij is al vele jaren actief als trainster en coach van onze jeugd. Haar, voor velen van ons totaal onbekend, interlandcarrière is er een van vele titels: Olympisch Kampioen (1984 Los Angeles) en maar liefst drie keer Wereldkampioen (1978, 1979 en 1983). Daarom zal vanaf vandaag het nieuwe hoofdveld de naam sieren:

het "Irene Hendriks veld"
Voor de officiële opening konden we al genieten van een 3-0 overwinning van Dames 1 tegen Holten! Een lastige tegenstander en voor ons Dames team ook wat wennen om voor geweldig veel publiek te spelen. Holten wist in de eerste vijf minuten te verrassen met tweemaal een een-op-een situatie op onze keepster. En met twee geweldige reddingen werd de nul gehouden. Daarna nam MHCO het intiatief over en na scores van Anne Hageman en Femke Mertens was de overwinning binnen. Daarna volgde de wedstrijd Heren 1 - Emmen.

Emmen is altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. dat bleek ook nu thuis weer. Al snel in de 6e minuut maakte Emmen de 0-1 uit een strafcorner. Maar onze heren lieten zich niet gek maken en al in de 16e minuut maakte Bas de Nier na een erg mooi opgezette combinatie vanuit het middenveld de gelijkmaker: 1-1.
Emmen liet het er niet bij zitten en maakte laat in deze helft de 1-2 wat ook de ruststand werd.

Eerlijk is eerlijk, onze mannen van MHCO bleven de druk op de tegenstander houden in de 2e helft en in de 45ste minuut werd het door Bas de Nier 2-2. Door een goede aanval maakte Bas 7 minuten later de hattrick: 3-2, wat ook de eindstand werd. Een zwaar bevochten zege en op basis van strijdlust en teamspirit zeer terecht gewonnen!

Lees Verder[naar de website]